Καθολική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, με άνοιγμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε σοβαρή κάμψη τον Μάρτιο, ειδικά στους ποιοτικούς δείκτες, την οποία όμως τώρα όχι μόνο δείχνει να έχει ξεπεράσει, αλλά σκαρφαλώνει σε ποσοστά που φθάνουν σχεδόν τα περυσινά την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή με αναγωγή ξεπερνούν το 40%, κάτι που σημαίνει πως εάν είχαμε εκλογές αυτή τη στιγμή, η Ν.Δ. θα φλέρταρε με την αυτοδυναμία ακόμη και στις πρώτες με απλή αναλογική.

Στη Μακεδονία
Τα ποσοστά της Ν.Δ. γίνονται ακόμη μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αρκετούς νομούς αγγίζουν πάνω από το 45%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε πιο χαμηλά ποσοστά, ακόμη και από αυτά που έλαβε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Οχι» σε εκλογές
Επειδή, όμως, αυτές τις δημοσκοπήσεις προφανώς και τις ξέρει και το Μαξίμου, ωστόσο: δεν αποτελούν δέλεαρ για πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης, δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση «μονές» εκλογές. Ολη η στρατηγική της Ν.Δ. είναι διπλών εκλογών και ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες όταν κρίνει πως ευνοείται το σύνολο του σχεδιασμού του.

Πηγή: madata.gr