Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αλλιώς κάθε μήνα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
Πλέον καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, διαφορετικά κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 100 ευρώ μέσω της εφορίας, χρήματα τα οποία θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δυστυχώς σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία έχει εμβολιαστεί το 83%, και από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν το Νοέμβριο, παρότι κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς κυρίως αυτοί οι άνθρωποι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς άδικα χάνουν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι όλοι οι ενήλικες – εμβολιασμένοι και μη – θα προμηθευτούν δωρεάν δύο self-test, – το πρώτο 6 -12 Δεκεμβρίου και το δεύτερο 3 με 7 Ιανουαρίου -, ώστε να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν και μετά τις γιορτές.

Είναι – είπε – μέτρα προτροπής και προστασίας και όχι καταστολής ενώ τόνισε πως είναι στοχευμένα όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Επίσης κάλεσε τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τις επόμενες ημέρες όταν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ είπε με νόημα ότι απάντηση στην πανδημία δεν είναι πλέον ένα lockdown το οποίο κάποιοι προεξοφλούν χωρίς να μπορούν να κρύψουν τη χαιρεκακία τους.

Πηγή: madata.gr