Ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί από ρωσική ομάδα μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία γίνεται ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό.

 Ο Γεωργιανός σταρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχωρεί από την ομάδα του στρατού, μετά τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, με τον Σενγκέλια να βρίσκεται, μάλιστα, ήδη στην Ισπανία, έχοντας φύγει από τη Μόσχα.

 «Πήρα αυτή την απόφαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν σκέφτομαι να συνεχίσω να παίζω για τον σύλλογο του ρωσικού στρατού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σενγκέλια στο «Commersant.ge».

 Ο μπασκετμπολίστας είχε πάρει μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το καλοκαίρι του 2020, ύστερα από 6 χρόνια παρουσίας στην Μπασκόνια κι έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον πρόεδρο της Γεωργίας, Σαλόμ Ζουραμπισβίλι, που είχε χαρακτηρίσει τη μεταγραφή του «Τόκο» ως λυπηρή και απαράδεκτη.

 Ο Σενγκέλια έκανε την αρχή και μένει να φανεί αν θα υπάρχουν κι άλλες αποχωρήσεις από τις ρωσικές ομάδες, οι οποίες θα αναγκαστούν να δώσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τους στην Euroleague σε ουδέτερο έδαφος.

ethnos

Πηγή: madata.gr