Η Τουκρκία επιχειρεί να κάνει το άσπρο… μαύρο σχετικά με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιχειρούν μια πλήρη αντιστροφή και διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις.

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα κάνει λόγο για δήθεν παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά

Συγκεκριμένα, με ένα προκλητικό δημοσίευμα η Yeni Safak και επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Και να υπενθυμίσουμε πως όλα αυτά γίνονται  τη στιγμή που οι υπερπτήσεις τουρκικών drones και άλλων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν και είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις του Ερντογάν και των στελεχών της κυβέρνησης του προς την Ελλάδα.

1.616 παραβιάσεις σε έναν χρόνο
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δίνει συνέχεια σε όσα ανέφερε περί ελληνικής παρενόχλησης του τουρκικού αεροπλάνου θαλάσσιας περιπολίας που εκτελούσε την αποστολή «NATO Sea Guard Operation» στα νότια της Ρόδου την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων παραβιάσεων και παρενοχλήσεων τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα… παρενόχλησε σύμφωνα με τη Yeni Safak, τα F-16 σε πτήσεις υπηρεσίας στα νότια της Ρόδου, δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου, «κλειδώνοντάς» τα για συνολικά 1.330 δευτερόλεπτα.

«Στις 18 Αυγούστου» κατά τις πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, «η Ελλάδα συνέχισε τις δραστηριότητές της σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και «λόκαρε» για 180 δευτερόλεπτα δύο αεροσκάφη F-16 στα νοτιοδυτικά της Χίου».

Επιπλέον αναφέρει ότι η Ελλάδα, παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη στην πτήση αποστολής τους στις 23 Αυγούστου εφαρμόζοντας «κλείδωμα» του ραντάρ για συνολικά 1020 δευτερόλεπτα σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά – κάτι που διέψευσε αρμοδίως το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 Νέες προκλήσεις Μπαχτσελί: Απείλησε κι εκείνος με εισβολή την Ελλάδα

Τεντώνει ακόμα περισσότερο το σχοινί των προκλήσεων η Άγκυρα. 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι καθημερινά εξαπολύουν νέες απειλές και σήμερα τη σκυτάλη παρέλαβε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί .

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν απείλησε κι εκείνος ξεκάθαρα με εισβολή την Ελλάδα.

 Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τις χθεσινές ακραίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο, καλά τα είπε ο πρόεδρος μας ».

Πηγή: madata.gr