Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η ιατρική εξαίρεση που πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να αγωνισθεί στο Αυστραλιανό Open, ενώ παραμένει ανεμβολίαστος.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μάλιστα δήλωσε πως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο πρέπει να αποδείξει ότι όντως υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τους οποίους δεν έχει εμβολιαστεί.

«Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλο και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Άρα δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τίποτα απολύτως» σημείωσε ο Σκοτ Μόρισον.

Με το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών στη χώρα να έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και με το σκληρότερο λοκ ντάουν στον πλανήτη, είναι φυσιολογικό οι Αυστραλοί να μη συμφωνούν με την ειδική μεταχείριση που τυγχάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Νομίζω ότι είναι ντροπή. Όλοι κάναμε το σωστό, βγήκαμε όλοι έξω και εμβολιαστήκαμε και με τα ενισχυτικά μας και έχουμε κάποιον που έρχεται από το εξωτερικό και ξαφνικά εξαιρέθηκε και μπορεί να παίξει και νομίζω ότι είναι απόλυτη ντροπή και εγώ δεν θα το παρακολουθήσω» υπογράμμισε ένας κάτοικος της Μελβούρνης.

Για κάποιους συναθλητές του Τζόκοβιτς το θέμα είναι ηθικό. «Νομίζω ότι αν δεν εμβολιαζόμουν εγώ δεν θα έπαιρνα εξαίρεση» τόνισε ο τενίστας Τζέιμι Μάρεϊ.

Οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Open, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι ο Τζόκοβιτς δεν τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης και πως υπήρξαν 26 αιτήσεις για εξαίρεση, οι οποίες εξετάστηκαν ενδελεχώς από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών, με τις πέντε να γίνονται δεκτές.

Πηγή: madata.gr