Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνο, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που προκύπτουν για τον κλάδο τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

unnamed (7).jpg

Ο κ. Μανδρίνος μετέφερε στη βουλευτή την έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης για τη διαφαινόμενη κατακόρυφη πτώση στον αριθμό των κρατήσεων για τους επόμενους μήνες. Αυτό που ζητούν οι ξενοδόχοι από την Πολιτεία, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ. στην Άννα Ευθυμίου, είναι μία συντεταγμένη πολιτική διαχείρισης του τρόπου και του χρόνου λειτουργίας των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, ώστε οι εύρωστες επιχειρήσεις να μην καταστούν προβληματικές, λόγω χρεών, με σεβασμό πάντα στα πρωτόκολλα υγείας, αλλά και με παράλληλη στήριξη των εργαζομένων.

«Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, που είναι απαραίτητο να στηριχθεί. Επειδή βούλησή μου είναι να γίνω κοινωνός των προβλημάτων των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τα επεξεργαστώ και να εισφέρω τις προτάσεις μου για το μείζον αυτό θέμα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Πηγή: thestival.gr