Μετά την επικείμενη συνάντηση του μεγαλομετόχου του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη, με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τέσσερις πρώην παίκτες των «κιτρίνων» έστειλαν επιστολή στον κ.Γεραπετρίτη και ζητούν λύση του θέματος με τις οφειλές τους.

Η ΚΕΠ (Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών) και τέσσερις πρώην παίκτες του Άρη έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον υπουργό Επικρατείας:

“ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

κ. Γεώργιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

1.Της Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ” που εδρεύει στην Αθήνα, Φαβιέρου 47, κι εκπροσωπείται νόμιμα,

2.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Αθήνας,

3.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ , κατοίκου Θεσσαλονίκης,

4.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Θεσσαλονίκης,

5.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν είχαμε σκοπό να απευθυνθούμε σε σας αλλά αναγκαζομαστε από τις συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν τόσο εν όψει της τηλεδιάσκεψης σας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο κι από τις απαράδεκτες δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του ΆΡΗ του καθ’ύλην αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενακη.

Είμαστε όλοι μας πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστες της ΠΑΕ που επειδή τα συμβόλαια μας δεν πληρώθηκαν από την τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, προσφυγαμε στα αρμόδια Διαιτητικά Όργανα της ΕΠΟ που έκαναν δεκτές τις καταγγελίες μας και μας επιδικασαν τα δεδουλευμένα μας.

Όμως με ευθύνη όλων των διοικήσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ουδέποτε εξοφληθηκαν ή διακανονισθηκαν οι απαιτήσεις μας, καθώς ως γνωστόν η ΠΑΕ, προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση των αποφάσεων δεκάδων Ελλήνων κι αλλοδαπών συναδέλφων μας, μετά την εξάντληση των διαδικασιών υπαγωγής στις πτωχευτικες διαδικασίες του άρθρου 44 και του άρθρου 99,υποβιβαστηκε εσκεμμένα στις ερασιτεχνικες κατηγορίες, ώστε να καταδολιευσει τις απαιτήσεις μας, μέσω του επαναπροβιβασμου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και της σύστασης νέας ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ!

Βάσει όμως των διεθνών ποδοσφαιρικων κανονισμών, του άρθρου 19 παρ. 4 του Καταστατικού της ΕΠΟ και του Κανονισμού Αδειοδότησης, η ΕΠΟ, ήταν υποχρεωμένη, μέσω των αρμοδίων διαιτητικων και αδειοδοτικων οργάνων της, να επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ την εκτέλεση των τελεσιδικων αποφάσεων μας και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης έπρεπε να μην την αδειοδοτει και να της επιβάλλει τις προβλεπομενες πειθαρχικες κυρώσεις.

Ακριβώς λόγω αυτής της παραβίασης των αποφάσεων και των Κανονισμών, η Πειθαρχικη Επιτροπή της FIFA, απόλυτα νόμιμα σύμφωνα με τις διαιτητικές ρήτρες που εμπεριεχονται στα Καταστατικα, τους Κανονισμούς και τα Συμβόλαια, επέβαλε τις προβλεπομενες πειθαρχικες κυρώσεις τόσο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και στην ΕΠΟ, ως συνυπαιτια για την μη συμμόρφωση τους στις προηγούμενες αποφάσεις των Επιτροπών της FIFA που είχαν αφενός μεν επιβάλλει την πληρωμή των οφειλομενων στους αλλοδαπούς συμπαίκτες μας, αφετέρου δε είχαν τιμωρήσει την ΠΑΕ για την μη εκτέλεση τους, αποφάσεις που έχουν καταστεί αμετάκλητες λόγω της μη προσβολής τους από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Επομένως θεωρείται βέβαιη η διατήρηση των ποινών και από το CAS, αφού δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής των φωτογραφικών υπέρ των καταχρεωμενων μόνιμα ΠΑΕ Ελληνικών Νόμων, λόγω του οτι το διεθνές ποδοσφαιρικό αυτοδιοικητο ερειδεται σε συγκεκριμένες συμβάσεις προσχώρησης με υποχρεωτική ανεπιφύλακτη αποδοχή κανονισμών και οργάνων, βάσει συγκεκριμένης διαιτητικής ρήτρας.

Ως έμπειρος συνταγματολογος κι ως μη έχων καμμία σχέση με τον συνάδελφο σας, αρμόδιο επί του αθλητισμού κ. Αυγενακη που δεν διστάζει δημοσίως να ρουσφετολογει, αντιλαμβανεσθε οτι η Πολιτεία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει νομοθετικά ούτε στην εφαρμογή των διεθνών ποδοσφαιρικων κανονισμών, ούτε φυσικά στην αναστολή ή ανατροπή των εννομων συνεπειών των διεθνών διαιτητικων αποφάσεων στα πλαίσια της sui generis Ποδοσφαιρικής Εννομης Τάξης!

Πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη απόφαση της Πειθαρχικης Επιτροπής της FIFA και οι επιβληθεισες συνέπειες, εφόσον διατηρηθούν από το CAS, (στο οποίο επίσης, ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπάρχει δικαίωμα κρατικής παρέμβασης), σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε σχέση με το προαναγγελθεν υπό κατάρτιση Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και FIFA.

Φυσικά δεν θα σας υποδείξουμε εμείς το περιεχόμενο του Ποδοσφαιρικου Μνημονίου, θεωρούμε όμως οτι η ΚΕΠ μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο συνομιλητή σας, ως προς την πραγματική οριοθέτηση του τεράστιου διαχρονικου νομικού και πολιτικού ζητήματος των χρεών των ΠΑΕ που ταλανιζει δεκαετίες ολόκληρες το Επαγγελματικο Ποδόσφαιρο και όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις μας.

Κι αυτό γιατί μπορούμε να εισφερουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας προκειμένου να λυθεί δια παντός αυτός ο οικο-νομικος Γόρδιος Δεσμός που έχει δέσει χειροποδαρα ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, κόμματα και Υφυπουργούς Αθλητισμού μέσα από πολύπλοκες ανασυνθεσεις νομοθετικων διατάξεων( που επιβάλλονται από την επιχειρηματική διαπλοκή του ποδοσφαίρου προς εξυπηρέτηση όχι των ιστορικών ομάδων αλλά των εναλλασσομενων τυχοδιωκτων “επενδυτών” τους!), οι οποίες πάντα βρίσκονται σε προφανή αντίφαση με το κανονιστικό, εγχώριο και διεθνές, πλαίσιο του ποδοσφαίρου.

Επομένως κρίνεται επιβεβλημένη μία συνολική νομοθετική μεταρρύθμιση που θα συμβαδίζει με τους κανόνες της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Εννομης Τάξης και θα λύνει δια παντός το ζήτημα της διαδοχής των ΠΑΕ, κατά τέτοιον τρόπο που να μην διαλύονται ιστορικές ομάδες με τεράστια λαϊκή βάση, όπως ο ΑΡΗΣ, αλλά και να μην χάνουν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι και η Πολιτεία!

Μπορεί να εξαντλήσουμε κάθε εγχώριο και διεθνές ενδικο μέσο για να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας, σε καμμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, στην οποία, έστω και τώρα, δίνουμε την ευκαιρία να κλείσει τις υποθέσεις μας, κάνοντας χρήση των προνομιακων διατάξεων του άρθρου 45 του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και των άρθρων 4-5 του Παραρτήματος του ΚΑΠ, μεσω της καταβολής του 50% των οφειλομενων!

Τώρα, αν θέλετε να λύσετε δίκαια το πρόβλημα, φυσικά δεν μπορείτε “να βάλετε πλάτη”, όπως Ατυχώς κι άκρως… Μαυρογιαλουρικα υποσχέθηκε στους φίλους του ΑΡΗ ο κ. Αυγενακης, μονομερώς, ούτε για την συγκεκριμένη ΠΑΕ, ούτε για τις αρκετές ομοιοπαθείς της, αλλά πρωτίστως να κατοχυρώσετε νομοθετικά τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που από το 2004(τελικά η μέρα της κατάκτησης του EURO, μεταλλάχθηκε σε “αποφραδα” για τους Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστες!)με χίλιους δύο τρόπους χάνουν τα περιουσιακά τους δικαιώματα από τα αρπακτικά των ΠΑΕ που ξέρουν μόνο να ενθυλακωνουν τηλεοπτικά δικαιώματα, ευρωπαϊκά κονδύλια, κρατικές επιχορηγησεις κλπ.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μία λύση για την αποκατάσταση αυτής της βαριάς κοινωνικής αδικίας, ειδικά στις εποχές που χειμαζομαστε από κρίσεις Μνημον-ΙΩΝ, μέσω της σύστασης ενός Ταμείου Αποκατάστασης Ποδοσφαιριστων, οι κύριοι πόροι του οποίου θα πηγάζουν από μέρος της ποσοστιαίας επιχορήγησης που πρέπει να νομοθετηθει υπέρ των ΠΑΕ για δικαιώματα από το Στοίχημα μέσω ΟΠΑΠ!

Επομένως ευελπιστούμε οτι δεν θα υποκύψετε ως Κυβέρνηση στις ασκούμενες πιέσεις περί νομοθετικού συμψηφισμου της τροπολογίας που ψηφίσατε για το επιδικο ζήτημα της πολυιδιοκτησιας (το οποίο, ούτως ή άλλως, σηκώνει μεγάλη επιστημονική συζήτηση!) με ενδεχόμενη ευκαιριακή και εν τέλει, ποδοσφαιρικά και νομικά, αλυσιτελη, νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα της διαδοχής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, γιατί εύκολα γίνεται αντιληπτό οτι θα ανοίξετε τους “ασκούς του Αιόλου” ακόμα και για σφόδρα πιθανολογουμενες καταδικαστικες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα για άλλα πειθαρχικα αδικήματα άλλων επίσης ιστορικών ΠΑΕ!

ΑΘΗΝΑ 14.5.2020

Με εκτίμηση

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189

ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ

Συνημμένη :Η σημερινή Εξώδικη Δήλωση ημών κι άλλων 20 συναδέλφων μας από άλλες ΠΑΕ, προς τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ για τις ανεκτελεστες αποφάσεις μας.”

Πηγή: thestival.gr