Την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 11:00 από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Νέα Σμύρνη, θα τελεστεί

η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Μπρατάκου

Επιθυμία της οικογένειας του πρώην υφυπουργού, είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου: ΙΒΑΝ GR4801401830183002002003534 (ALPHA BANK).

Υπενθυμίζεται πως ο Άγγελος Μπρατάκος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (10/8). Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996. Ήταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη.

 Στην είδηση του θανάτου του, ο πρωθυπουργός, καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους:

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε έναν άνδρα που τίμησε τη δημόσια ζωή και υπήρξε στήριγμα της παράταξής μας.

Ο Άγγελος Μπρατάκος σφράγισε με το ήθος και τον δυναμισμό του την πολιτική δράση. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντώνης Σαμαράς: Εκφράζω τη θλίψη μου στους οικείους του

«Ο Άγγελος Μπρατάκος υπήρξε στυλοβάτης της παράταξης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Φίλος, αγωνιστής, ιδεολόγος, μαχητής, πατριώτης. Υπερήφανος Έλληνας. Εκφράζω τη θλίψη μου στους οικείους του».

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

«Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε με συνέπεια την παράταξη, από οποιαδήποτε θέση και επί σειρά πολλών ετών» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήριά στους οικείους του.

Βαρβιτσιώτης: Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα μέρος της ιστορίας της

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Άγγελου Μπρατάκου εκφράζει στην οικογένειά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα μέρος της ιστορίας της. Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε την παράταξη και την πολιτική ζωή με ήθος και αφοσίωση» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: madata.gr