Αμετανόητος και προκλητικός, παρά τα αλλεπάλληλα αδειάσματα από το κόμμα του και τη γενική κατακραυγή, εμφανίστηκε και σήμερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος επιμένει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

«Κρατάω την έδρα»
Με δύο παράλληλες έρευνες να τρέχουν σε βάρος του, μια του οικονομικού εισαγγελέα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος και μια νέα από ορκωτούς λογιστές για τα Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει από το 2019, ο Ανδρέας Πάτσης επιμένει να μην παραδίδει την έδρα του στη ΝΔ όπως του ζήτησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Κρατάω την έδρα διότι δεν είμαι απέναντι πολιτικά στη ΝΔ, δε διαχωρίζω τη θέση μου και δε θεωρούσα ότι έκανα κάτι. Στο Πόθεν Έσχες μου όλες οι εταιρείες φάνηκαν και πέρασα και από ενδελεχή έλεγχο», δήλωσε ο ίδιος.

«Τρία ήταν τα ζητήματα τα οποία του έθεσα και ζήτησα απαντήσεις. Οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς, ο κ. Πάτσης αρνήθηκε και μου είπε ότι ‘δεν παραιτούμαι’», είπε ο Γιάννης Μπουγάς, γραμ. ΚΟ Ν.Δ.

Κι ενώ ο κ. Πάτσης επιμένει ότι όλοι γνώριζαν την δραστηριότητά του από το 2019 που εξελέγη βουλευτής, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε άγνοια για τις επιχειρήσεις του βουλευτή Γρεβενών.

«Εάν ο κ. Πάτσης είχε αυτήν την δραστηριότητα και πριν γίνει βουλευτής, πολύ κακώς επελέγη. Εάν την απέκτησε, είναι κάτι που δεν το πρόσεξε το κόμμα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για το γεγονός, όπως καταγγέλλεται από την Κουμουδνούρου, ότι δε δήλωσε επί σειρά ετών στο Πόθεν Έσχες του τη συμμετοχή της συζύγου του στην εταιρεία που είχε συστήσει με τον Ανδρέα Πάτση από το 2016.

Κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης διευκρινίζουν ότι όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του υπουργού έχουν δηλωθεί κανονικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό για να προκαλέσει συνειρμούς και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις».

Ο τομέας διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρό του και την άλλοτε σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές του 2019 Ρεβέκκα Πιτσίκα. Όπως καταγγέλλουν, η πρώην επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ σύναψε απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ, την ΕΡΤ και τον ΑΔΜΗΕ που αγγίζουν το μισό εκατ. ευρώ.

«Δηλαδή η ‘άριστη των αρίστων’ αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη».

«Προσωπικά και ως επαγγελματίας στον χώρο του HR εδώ και 25 χρόνια, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπεριφορές που με στεναχωρούν και με απογοητεύουν. Και για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως People for Business θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε όσους μας συκοφαντούν», απάντησε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, διευθύνουσα σύμβουλος People for Business.

Η κ. Πιτσίκα και η εταιρείας της κάνουν λόγο για ψευδή στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ αφορούν σε δυο έργα που δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Πηγή: madata.gr