Αρνείται ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος «ΕΑΝ», ο πρώην δικαστής Αναστάσιος κανελλόπουλος ότι αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τον Αρείο Πάγο στο κομμα του. Την ίδια στιγμή η πολιτική κόντρα για το θέμα, συνεχίζεται αμείωτη.
Ύβρη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του «ΕΑΝ», Αναστάσιος Κανελλόπουλος, τους ισχυρισμούς που τον θέλουν να αποτελεί «δούρειο ίππο» του κόμματος Κασιδιάρη.

«Δεν αποτελώ το plan Β Κασιδιάρη», λέει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος  μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «ΕΑΝ» για την εκλογική αναμέτρηση της 21 Μαΐου αλλά επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας.

Η πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το κόμμα «Έλληνες» από τις επερχόμενες εκλογές, συνεχίζεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 ότι ψαρεύουν  σε θολά νερά αφού δεν υπέβαλαν υπόμνημα κατά του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν – και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν – πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Άφησαν το Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία και εκπομπές μέσα από τη φυλακή», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο σκεπτικό της απόφασης, το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου βλέπει τον Ηλία Κασιδιάρη ως τον αποκλειστικό ηγέτη του κόμματος «Έλληνες» και όχι ως απλό μέλος παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της δικαιοσύνης.

Το σκεπτικό της απόφασης του Α1 τμήματος Αρείου Πάγου
«Καταδεικνύεται ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τοποθέτησε και ανακάλεσε, κατά βούληση, τους εκάστοτε δήθεν αρχηγούς – προέδρους του, ενώ, δεν έπαυσε να ασκεί, μόνος αυτός, προεκλογική εκστρατεία υπέρ του εν λόγω κόμματος, με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος».

Ο αρχηγός του κόμματος «Έλληνες» έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του ότι δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κομματικό σχήμα. Με δήλωση κατά πάντων απειλεί και προειδοποιεί ότι θα απευθυνθεί στο ειδικό και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να είναι παρών στη δεύτερη αναμέτρηση.

Πηγή: madata.gr