Ούτε δύο ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που περιελάμβανε την έκπληξη του Βαγγέλη Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η πρώτη βόμβα έσκασε. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κουμουνδούρου με αφορμή την υπουργοποίησή τους, ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται τη θέση.
Ούτε δύο ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που περιελάμβανε την έκπληξη του Βαγγέλη Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η πρώτη βόμβα έσκασε.

Από την κυβέρνηση σημείωναν πως αναμένεται επίσημη αντίδραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Αποστολάκη με τη συζήτηση να γίνεται σε ιδιαίτερα έντονο ύφος καθώς στην κυβέρνηση νιώθουν εκτεθειμένοι από τις εξελίξεις. 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κουμουνδούρου με αφορμή την υπουργοποίησή τους, ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται τη θέση.

Φαίνεται ότι η πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήριζε «αποστάτη» λειτούργησε πολύ συναισθηματικά στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος επέλεξε να μη δεχθεί την υπουργοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

ΚΙΝΑΛ: Ομολογία πλήρους αποτυχίας
«Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής».

«Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Η συνομιλία Τσίπρα με Αποστολάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο κ. Αποστολάκης είχε χθες μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του κατέστησε σαφές ότι η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε μια τέτοια επιλογή της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χωρίς την διακομματική συναίνεση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση. Ως εκ τούτο στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε την πρόταση Μηγτσοτάλη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά
Υπογραμμίζεται ότι επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα είχαν και οι κ. Μητσοτάκης και Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό απλά να αν ημερώνει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την απόφαση περί υπουργοποίησης Αποστολάκη.

Πηγή: madata.gr