Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός, με αρκετούς να θεωρούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακοινωθεί πριν την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  ενδεχομένως και αύριο Δευτέρα.

Τις τελικές του αποφάσεις για την αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται να έχει λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα ανακοινωθεί άμεσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από ταξίδι – αστραπή στις ΗΠΑ, επιστρέφει αύριο, Δευτέρα στο γραφείο του έχοντας όλα τα δεδομένα στο τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΘ ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει αύριο στην Αθήνα μετά το σύντομο ταξίδι του στις ΗΠΑ ενώ ο προγραμματισμός για την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μεθαύριο Τρίτη έχει τροφοδοτήσει φημολογία ότι ο ανασχηματισμός ίσως ανακοινωθεί αύριο και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει με νέα σύνθεση.

 Με τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός επιδιώκει να επιτύχει μια επανεκκίνηση με έμφαση την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει κινήσεις κατευνασμού της κοινής γνώμης αναφορικά με την κριτική για στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττικής και την Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ωστόσο οι περισσότερες μετακινήσεις αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών.

Η προσοχή και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα κρίσιμα υπουργεία όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο είχε την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, το Υπουργείο Υγείας αλλά και άλλα όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας.

Τις προηγούμενες ημέρες άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσο και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή σημείωσε πως όταν έρθει η ώρα, ο πρωθυπουργός θα αποδώσει ευθύνες και θα προβεί στην όποια λειτουργική και οργανική αντικατάσταση χρειαστεί, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: madata.gr