Αναχωρεί το απόγευμα για το Τόκιο, ο δευτεραθλητής Ευρώπης ομαδικού της κλάσης 6, στην επιτραπέζια αντισφαίριση ατόμων με αναπηρίες, Μάριος Χατζηκυριάκος, όπου θα μετάσχει στο απλό των Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Ο Χατζηκυριάκος φεύγει μαζί με γκρουπ Ελλήνων αθλητών της κολύμβησης και της ξιφασκίας σε αμαξίδιο. 
Αναχωρεί μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση και τον συμπαίκτη του στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, εθνική μας ομάδα Α.Με.Α.Γιώργο Μουχθή, ο οποίος θα έχει επίσης τη χαρά της παρουσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως βοηθός προπόνησης. 
Το τουρνουά αρχίζει στις 25 του μήνα.
«Ανυπομονώ να βρεθώ στο Τόκιο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Τον τελευταίο καιρό έχω προετοιμαστεί πολύ καλά και πάω εκεί για να διεκδικήσω ό,τι περισσότερο μπορώ. Να κυνηγήσω το καλύτερο για τη χώρα μου, για μένα και για όσους με στηρίζουν τόσα χρόνια στην προσπάθειά μου», δήλωσε  ο 20χρονος αθλητής στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..
Δεκαέξι αθλητές θ’ αγωνιστούν στο απλό της κλάσης 6 και ο ίδιος πήρε μία από τις τρεις wild cards για ν’ αποκτήσει το δικαίωμα της απόλυτα τιμητικής συμμετοχής. Προηγουμένως είχε πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά και υστερώντας σε τριπλή ισοβαθμία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στο τελικό ταμπλό την υπέρβαση της πρωτιάς και της πρόκρισης.
Ο αθλητής του ΠΑΣΚΑ παίζει πινγκ πονγκ από τα 11 χρόνια του και γράφει ιστορία τρόπον τινά, καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας στην επιτραπέζια αντισφαίριση που προκρίνεται σε Παραολυμπιακούς μετά από τους Αγώνες της Αθήνας όπου, έτσι κι αλλιώς, θα υπήρχε ελληνική συμμετοχή ( πήραν μέρος τρεις αθλητές).  
«Νιώθω χαρά και περηφάνια, που κατάφερα να πάρω αυτή την πρόκριση. Είναι κάτι που άρχισα να κυνηγάω πριν από επτά χρόνια και έφερε αποτέλεσμα τη στιγμή, που βρίσκομαι ακόμα σε πολύ νεαρή ηλικία. Θα με βοηθήσει λοιπόν, αυτή η τόσο μεγάλη εμπειρία και θέλω κάθε χρόνο να διεκδικώ όλο και περισσότερους στόχους». 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr