Αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει άφησε πριν από λίγες ώρες από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως κάποιοι τώρα συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήτα ο λάκκος που έσκαβαν». Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να πολιτικοποιήσει εγκληματικές πράξεις.

Έμμεση αναφορά στο θέμα με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα χωρίς ωστόσο να μιλήσει με ονόματα

«Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίον έσκαβαν για άλλους. Τίποτα παραπάνω».

«Προσπάθεια πολιτικοποίησης της καταγγελίας της Χρονόπουλου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εξής δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου στο MEGA.

«Κι είναι ένα ερώτημα ξέρετε γιατί η βελγική δικαιοσύνη κινήθηκε με αργές διαδικασίες σε αυτήν την περίπτωση και σκάει και ένα θέμα παραμονές εκλογών. Είναι ένα ερώτημα που μπαίνει».

«Είναι ακραίος οπορτουνισμός η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη για τον Αλέξη Τσίπρα πριν από κάποιους μήνες και τώρα να έχει προβλήματα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια πολιτικοποίησης της καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου.

«Και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα που εμπλέκονται και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές».

Αλαλούμ με τις δηλώσεις Παπαδημούλη

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η διάσταση των δηλώσεων του Δημήτρη Παπαδημούλη σε σχέση με τον χρόνο που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε γνώση για τις φήμες γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εμφανίστηκε να μιλά για αόριστες φήμες που οδήγησαν στο να καλέσει σε εξηγήσεις τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από δύο περίπου χρόνια.

«Ήταν κάτι εντελώς αόριστο. Δεν αφορούσε κάτι συγκεκριμένο. Περίπου πριν 1-2 χρόνια. Ζήτησα να διευκρινιστεί αν υπάρχει κάτι σοβαρό το οποίο οφείλαμε να ξέρουμε. Η απάντηση ήταν: Δεν υπάρχει τίποτα».

Ωστόσο, 24 ώρες αργότερα και αφού έχει προηγηθεί η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου στο MEGA ότι ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε για τις φήμες τον Ιούνιο του 2022 και έδωσε εντολή για έρευνα για τον Αλέξη Γεωργούλη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν αλλάζει την τοποθέτησή του ως προς την ουσία, αλλάζει όμως την ημερομηνία.

«Toν κάλεσα γιατί κυκλοφόρησαν κάποιες αόριστες φήμες, κουτσομπολιά ότι κάτι υπάρχει για τον Αλέξη Γεωργούλη και αυτό έγινε το 2022. Δεν ήταν καταγγελία. Τον κάλεσα όπως όφειλα και μου το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρόκειται για συκοφαντίες».

«Ποιος είπε στον κ. Παπαδημούλη τι και πότε. Γιατί η δήλωση Παπαδημούλη μετά από αυτά που είπε ο κ. Κούλογλου είναι που οδήγησε την κ. Τσαπανίδου να πάει το απόγευμα και να πει ότι ναι είχαμε ακούσει μια σειρά δεδομένων», είπε ο Παύλος Χρηστίδης.

Η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει αλληλοαναιρούμενές δηλώσεις για την υπόθεση και καλεί τον κ. Παπαδημούλη να ξεκαθαρίσει πότε έγινε και τι.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για παρανόηση και για λάθος ημερομηνία από τον κ. Παπαδημούλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr