Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση κάποιων καλλιτεχνών που δείχνουν να ειρωνεύονται τις καταγγελίες του θύματος στηρίζοντας τον Αλέξη Γεωργούλη, ενώ άλλοι που πρωτοστατούσαν στο κίνημα #MeToo, τώρα είναι εξαφανισμένοι.

Σοκ & ποικίλες αντιδράσεις

Σοκ και ποικίλες αντιδράσεις συναδέλφων και οικείων προσώπων του Αλέξη Γεωργούλη έχει προκαλέσει η καταγγελία της δικηγόρου της Κομισιόν για βιασμό και ξυλοδαρμό της από τον ηθοποιό και ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ανάρτηση της γνωστής ηθοποιού Θεοφανίας Παπαθωμά που αμφισβητεί την εγκυρότητα της καταγγελίας, την στιγμή που διερευνάται από τις βελγικές Αρχές κι ενώ τα άτομα που έχουν υποστεί βία ενθαρρύνονται ολοένα και περισσότερο από το κίνημα #MeToo για να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

«Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό…».

Μετά τον σάλο για αυτήν τη δήλωση, η Θεοφανία Παπαθωμά προσπάθησε να ανακαλέσει, απειλώντας ωστόσο με μηνύσεις.

«Δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω τα λόγια του υποτιθέμενου θύματος, δεν υποθάλπω εγκληματίες, το αντίθετο αντιδρώ σε οποιαδήποτε δολοφονία προσωπικότητος και ζωής βάσει πληροφοριών».

Η Μάγδα Τσαγγάνη συνεργάστηκε  με τον Γεωργούλη στον «Εραστή Δυτικών Προαστίων» και όσα άκουσε ένιωσε, όπως λέει, ότι τα άκουσε για τον γιο της.

«Εάν έχει συμβεί αυτό να βάλω και τσουβάλι και να περιμένω να πεθάνω, δηλαδή όλα μπορούν να συμβούν. Να μην έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν πια; Βίασε γυναίκα ο Γεωργούλης; Ε θα πεθάνω».

Αρκετοί συνάδελφοί του πάντως κρατούν αποστάσεις περιμένοντας να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

«Δεν μπορώ να πάρω καμία θέση, ούτε ξέρω τι συμβαίνει. Λυπάμαι πάντως, γιατί είναι συνάδελφος».

Η δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Αθηνά Κρικέλη, βρισκόταν κοντά στον Αλέξη Γεωργούλη, την εποχή που έγινε η καταγγελία, όμως λέει πως δεν γνώριζε κάτι.

«Το χέρι στο Ευαγγέλιο δεν το βάζει κανένας για τον εαυτό του. Εννοείται ότι καταδικάζω και ως γυναίκα και ως δημοσιογράφος και πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Όταν και αν αποδειχθεί, όλοι θα σηκώσουμε το δάχτυλο και θα κατακρίνουμε κοινωνικά τον Αλέξη Γεωργούλη».

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η πρώτη αντίδραση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ίδιου του προέδρου του στη συγκεκριμένη καταγγελία, ενώ σε άλλες ανάλογες καταγγελίες στο πρόσφατο παρελθόν η θέση τους ήταν ξεκάθαρα από την αρχή στο πλευρό του φερόμενου ως θύματος.

«Το ΣΕΗ λειτούργησε στο #MeToo επειδή είχαν φτάσει σε αυτό καταγγελίες εναντίων συγκεκριμένων προσώπων. Αυτήν την στιγμή για τον Αλέξη Γεωργούλη δεν έχουμε καμία καταγγελία στο ΣΕΗ. Θα κάνει όσα λέει το καταστατικό. Εμείς είμαστε πάντοτε με αυτούς που φέρονται ως θύματα μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η συνέχεια στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό κι ευρωβουλευτή θα γραφτεί από τις αρμόδιες Αρχές, με τις τοποθετήσεις ωστόσο δημόσιων προσώπων να πυροδοτούν αντιδράσεις.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr