Σήμερα το απόγευμα θα πάρει στα χέρια του ο κ. Γεωργούλης την δικογραφία και θα δει τι περιλαμβάνει, καθώς θα υπάρξει συνάντηση των Βέλγων δικηγόρων του με τις βελγικές αρχές.
Όπως έχει αναφερθεί στο ΜΕGA, η πλευρά Γεωργούλη αναμένεται να ζητήσει να καλέσουν τον Έλληνα ευρωβουλευτή για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του, μια διαδικασία η οποία μπορεί να πάρει 2-3 μήνες.

Επιθυμία του είναι να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Ωστόσο, εναπόκειται στους Βέλγους δικαστές να το κρίνουν δεδομένου ότι η ασυλία καλύπτει τον ευρωβουλευτή σε όλα, περιλαμβανομένης της έρευνας εναντίον του.

Και αυτό διότι η ασυλία δεν είναι ένα προσωπικό προνόμιο αλλά απορρέει από τις συνθήκες.

Παράλληλα φουντώνουν οι φήμες ότι έρχονται νέες καταγγελίες από συνεργάτες του τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωβουλή.

Φημολογείται ότι έχουν υπάρξει αναφορές για ψυχολογική βία και εργασιακό bullying – αλλά ξανά όλες αυτές είναι φήμες και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καταγγελία.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την υπόθεση Γεωργούλη. Πληθαίνουν οι αναφορές σε βάρος του και για άλλα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς. Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία από τον ευρωβουλευτή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του.
Οργιάζουν οι πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες αναφορές σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με εσωτερικό έλεγχο και αρχειοθετήθηκαν.

Τώρα αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες καταγγελίες, που φέρονται να αφορούν σε:

– Εργασιακό εκφοβισμό σε εργαζόμενη στο γραφείο του,

– Ξυλοδαρμό ασκούμενης στο γραφείο του,

– Ενόχληση στον εργασιακό χώρο άνδρα μόνιμου υπαλλήλου.

Αθώος, σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των βαρύτατων καταγγελιών δηλώνει ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής.

«Ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή δικαστική ή άλλη προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή που του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο», δήλωσε η  δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μάλλα.

Από το 2020 «έδωσε» το όνομα
Για βιασμό και σωματική βλάβη καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη η Ελένη Χρονοπούλου, όπως επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο MEGA ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τον χρόνο άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Φαντάζομαι είναι ζήτημα καθυστέρησης των βελγικών Αρχών. Η καταγγελία είχε ονομαστικοποιηθεί ήδη από το Μάιο του 2020.  Έζησε έναν Γολγοθά αλλά όπως θα δείτε και από απλή ανάγνωση του βιογραφικού της, είναι ένας άνθρωπος πολύ δυνατός».

Η νομική σύμβουλος της Κομισιόν με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφει τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε, αμέσως μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη».

Την ίδια ώρα, η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη δηλώνει στο MEGA πως η ίδια και ο πελάτης της δεν έχουν ενημερωθεί για την καταγγελία και το περιεχόμενό της.

«Η καταγγελία η οποία έχει υποβληθεί στις δικαστικές Αρχές του Βελγίου δεν έχει έρθει σε γνώση μας επισήμως με κάποιον τρόπο. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, να λάβουμε γνώση και μετά να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε».

Στις φήμες ότι σήμερα μάλλον θα μπορούν οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας ο Νίκος Κορογιαννάκης δικηγόρος στις Βρυξέλλες ξεκαθάρισε ότι στο συγκεκριμένο στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση δεν είναι υποχρεωμένος ο ανακριτής να δώσει την δικογραφία.

«Σε αυτή την φάση της προανάκρισης ο ανακριτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει την δικογραφία και συνήθως δεν το κάνει. Συνήθως, πριν την πρώτη ακρόαση του ενδιαφερομένου, καθώς δεν έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη, ο ανακριτής έχει δικαίωμα να μην την παραδώσει την δικογραφία», δήλωσε ο κ. Κορογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΕΓΚΑ, η πλευρά της καταγγέλλουσας αρνείται τις φήμες που περιγράφουν ως αισθηματική τη σχέση της με τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Είναι λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», ανέφερε στην ανάρτησή της η καταγγέλλουσα, Ελένη Χρονοπούλου.

Η συνέντευξη του Γεωργούλη στο MEGA
Ο Αλέξης Γεωργούλης, στις 6 Απριλίου, στην τελευταία του συνέντευξη πριν από τις καταιγιστικές εξελίξεις, στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», είχε μιλήσει για τα φαινόμενα κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ είχε αποκαλύψει ότι και ο ίδιος ως νεαρός ηθοποιός είχε πέσει θύμα τέτοιων συμπεριφορών.

«Είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος. Αυτή η γείωση με έκανε να αντιμετωπίζω τα πράγματα πιο έξυπνα. Αν αυτό που μου συνέβη στα 27 μου είχε συμβεί στα 20, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για το πώς θα το εκμεταλλευόμουν το γεγονός αυτό. Δεν είναι μόνο ότι σε πιέζω επειδή έχω την εξουσία. Είναι κυρίως και τι σου υπόσχομαι ότι μπορείς να κερδίσεις».

Όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.

Πηγή: madata.gr