Για αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των προκλήσεων από τη γείτονα χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να χαραχθεί εθνική γραμμή.

«Κρατήστε την ανησυχία μου για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την έκκληση μου να υπάρξει εθνική γραμμή, αλλά εθνική γραμμή χρειάζεται και στρατηγική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Και γι’ αυτό επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει και άλλοι το έχουν ζητήσει, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να τα συζητήσουμε όλα αυτά και να χαράξουμε την εθνική γραμμή».

Σε ό,τι αφορά στην κρίση του κορωνοϊου και τη μετάβαση προς την κανονικότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ο ιός δεν μας έχει ξεχάσει»

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη περί επιτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, «είναι επιτυχία της χώρας αναμφίβολα -και εγώ δεν θέλω να είμαι μίζερος- όταν υπάρχει μια επιτυχία της χώρας την πιστώνεται αναμφίβολα η κυβέρνηση» σημείωσε. Ο ίδιος έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει πως η κυβέρνηση «είχε μια αντιπολίτευση, που προέταξε το κοινό καλό».

Στη συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη στήριξη της οικονομίας.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται μια επιδότηση τώρα, για να επανεκκινήσει» τονισε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε δώρο άδωρο «το να βγαίνει σήμερα η κυβέρνηση και να λέει ότι μειώνει στον καφέ και το αλκοόλ».

Απαντώντας σχετικά με το μαξιλάρι ασφαλείας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αντιπαράθεση δημιουργικής λογιστικής» και σε αυστηρούς τόνους «τώρα στην κρίσιμη αυτή στιγμή περιμένω να αξιοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί», προειδοποίησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του και προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εγκαλώντας τον ως προς το ύψος της ύφεσης, ενώ «αυτά τα οποία προτείνουμε – δεν τα προτείνουμε για να κάνουμε τους γαλαντόμους, ότι εμείς δίνουμε περισσότερα – αλλά γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε την ύφεση» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΙΖΑ.

 απέναντι στην επιτυχή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως «θα μου επιτρέψετε να σας πως ότι και εμείς κάποιες φορές παίρναμε μπράβο με επιλογές που στριμώχνανε την ελληνική κοινωνία και το ξέραμε. Τα μπράβο των Ευρωπαίων δεν είναι παράσημα».

Επιπρόσθετα, «η αργοπορία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα θα επιδεινώσει την ανεργία» σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «θα θα βρεθούμε μπροστά σε μια κατάσταση κοινωνικής απελπισίας» προέβλεψε.

Αναφορικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του. «Σε αυτή τη φάση, που δεν έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς, νομίζω ότι είναι αδιανόητο, κυνικό και παράλογο, κερδίσαμε, χάσαμε, να πάμε να μετρηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως αυτά τα σενάρια πηγάζουν από τη ΝΔ.

Πηγή: thestival.gr