Στο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ο Αλέξης Χαρίτσης. Ως προτεραιότητες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όρισε: “Στήριξη του κόσμου της εργασίας, προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα”. Και πρόσθεσε: “Δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης”.

Ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι “είχε εξαντλήσει την θετική παρακαταθήκη των 12 συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού”, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επισημαίνει:“Η ύφεση δεν είναι μπροστά μας. Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση. Και αυτό δεν το λέει ο ‘υπερβολικός’ ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020”.

Όσον αφορά στο προτεινόμενο από την Κομισιόν πακέτο στήριξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ως μια “χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής”, και “μια εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου”, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: “Αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια”.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, δηλώνει χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” και “να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος, όπως αυτό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα προβλέπει την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το σύνολο των δανειοληπτών”.

Ο Αλ. Χαρίτσης προαναγγέλλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας ότι “στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις αντιλαμβανόμαστε ως όρους για το γόνιμο διάλογο”. Τέλος διαμηνύει: “Θα μετατρέψουμε την απλή αναλογική, αυτό το σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης προγραμματικού διαλόγου και συνεργασίας σε απτή δύναμη αποτροπής του νεοσυντηρητικού χειμώνα στον οποίο μας οδηγεί η Νέα Δημοκρατία; Η απάντηση όλων σε αυτό το ερώτημα είναι αυτή που θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας”.

Πηγή: thestival.gr