«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού, μετά από 12 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε σήμερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε πως «αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι είχαμε μείωση του ΑΕΠ κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020. Κάτι που, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ξεκάθαρα συνιστά ύφεση».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «η ελληνική οικονομία, έπειτα από μία μεγάλη κρίση, κατάφερε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, αλλά οδηγήθηκε στην ύφεση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν έδωσε τις ενισχύσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η 13η σύνταξη και το κοινωνικό μέρισμα, και έφερε τις δημόσιες επενδύσεις σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να την εξωραΐζει» κι επισήμανε πως «η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχουν να κάνουν με τις κυβερνητικές επιλογές…».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «γι’ αυτόν τον λόγο επικαιροποιήσαμε το “Μένουμε Όρθιοι”… Η πρότασή μας για γενναία, εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη στήριξη της εργασίας, με κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις και τη θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που είδαν μέσα στην κρίση την καθίζηση του εισοδήματός τους» είπε.

«Δεν πετάμε απλά νούμερα» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Αντιστοιχίσαμε τις προτάσεις μας με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές για την ελληνική οικονομία, δηλαδή το μαξιλάρι ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις».

Πηγή: thestival.gr