Άγρια κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή και απάντησε στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα στον ξένο Τύπο 
 «Εντός της μέρας θα έχει εγκριθεί η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η  εικόνα της χώρας έχει βελτιωθεί και αυτό είναι καλό. Ήταν όντως σκοτεινές από τις εποχές που περάσαμε. Η  ιστορία των παρατάξεων μας, η προσωπική διαδρομή,  δε διαγράφεται ούτε ξεχνιέται. Λογοδοτούμε όλοι στην ιστορία, εγώ λογοδοτώ ως πρωθυπουργός και στο τέλος και οι δύο στις επόμενες εκλογές. 

«Το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και θα σας δείξουν όταν έρθει η ώρα των εκλογών». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε και σήμερα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια. 

Δείτε LIVE

Τσίπρας : Ο Πολάκης σας φταίει και όχι η Επιτροπή;

«Eίπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη στην πανδημία. Αυτό θα μπορούσε να το πει κάποιος που δεν ξέρει την πραγματικότητα ή είναι…  Να σας θυμίσω τι λέγατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση, σας θυμίζω τον ιό της γρίπης. ’Ερχεσετε εδώ σα να μην έχετε καταλάβει τίποτα. Επί  1,5 χρόνο εδώ η αντιπολίτευση ήταν εποικοδομητική στην κυβέρνηση. Τα δύο βασικά ζητήματα είναι ότι στήριξε και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για  την αναγκαιότητα πρωτοφανών και σκληρών μέτρων» ανέφερε συγκεκριμένα στη δευτερολογία του ο  κ. Τσίπρας.  

 «Έκανε το ίδιο η αντιπολίτευση της Δεξιάς σε άλλες χώρες, όπως π.χ.  στην Ισπανία, που έχετε μπερδέψει τον λαϊκισμό της Δεξιάς και την προοδευτική κυβέρνηση. Ποιοι βγήκαν απέναντι όχι απλά στη κυβέρνηση αλλά στην αναγκαιότητα περιοριστικών μέτρων; Η εκπρόσωπος της λαϊκίστικής Δεξιάς που κέρδισε η αρνητής του ιού! Είχατε τέτοια αντιπολίτευση εδώ και δεν το ξέραμε; Τι θα τραβούσε αυτή η χώρα αν η πανδημία έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Κάθε έναν που χάνει τη ζωή του τον χρεώνετε σε αυτούς που κυβερνούν».   

Ο  κ. Τσίπρας, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στην αμφισβήτηση του εμβολίου από τον Παύλο Πολάκη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας «και η τακτική σας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση έχει όριο σήμερα. Αντί να πείτε συγνώμη στον λαό στους νέους και νέες κάτω των 39 που η επιτροπή των ειδικών είχε σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο, ενώ το γνωρίζατε ασκήσατε πιέσεις και αντί να απολογηθείτε  έρχεστε εδώ και βάζετε καραμέλα «ο Πολάκης» Ο Πολάκης  ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη; Τους είπε συγνώμη, λάθος,  αποσύρεται; Ποιος εργαλειοποίησε την επιστήμη και την επιτροπή; Που φλερτάρατε με υπουργοποίηση επικεφαλής της Επιτροπής και τάζατε θέσεις στα ψηφοδέλτια και κάνατε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς;».    

Μητσοτάκης: «Θέτει κανόνες στην ζούγκλα – Μύθος ότι καταργείται το 8ωρο»

Για FakeNews όσον αφορά στην κατάργηση του 8ώρου έκανε λογο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που υπεραμύνθηκε από το βήμα της βουλής του νομοσχεδίου.

«Δέκα τολμηρές τομές δρομολογούνται στο παρόν νομοσχέδιο» συνέχισε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τομές, που βοηθούν επιτέλους την ελληνική οικονομία και κοινωνία να συναντηθούν με τον ταχύ βηματισμό της υπόλοιπης Ευρώπης και την εποχή μας» συμπλήρωσε να αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες τομές.

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ κ. Τσίπρα και κ. Γεννηματά. Θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί την μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα. Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία». 
Τσίπρας: Ξεστοκάρουν το μίσος τους πάνω στους νέους
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορές σε θέματα της επικαιρότητας εκτός από το εργασιακό νομοσχέδιο, όπως τα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία αλλά και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας. «Ποτέ εμείς δεν περάσαμε, ακόμα και όταν τα απαιτούσε η Τρόικα αυτά που περνάτε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους μας όλο το μίσος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Γεννηματά: Αδίστακτη και στοχευμένη παρέμβαση
«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά είναι μια πολύ καλά μελετημένη παρέμβαση, αδίστακτη και στοχευμένη», κατήγγειλε αρχικά η Φώφη Γεννηματά. «Οι διατάξεις αυτές», τόνισε, «απαιτούν από τον εργαζόμενο να σκύψει το κεφάλι, να δεχθεί τα πάντα και να υποταχθεί».«Απέναντι σε αυτή την πολιτική, κάθε πολίτης που αισθάνεται προοδευτικός, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και σιωπηλός. Κανείς δεν δικαιούται να σιωπήσει ή να κρυφτεί, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Κουτσούμπας: Το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά
«Ό,τι και αν κάνετε, ακόμα και αν οι βουλευτές σας ψηφίσουν τελικά αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο, ακόμα και αν αυτό το σκουπίδι γίνει νόμος του αντιδραστικού κράτους σας και των μηχανισμών του, ξέρετε καλά πως ούτε για μια στιγμή δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Εκεί έχει οριστικά καταδικαστεί», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το φώναξαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, που αψήφισαν τρομοκρατία, εκβιασμούς, αλλά και τις τρικλοποδιές που προσπάθησαν να τους βάλουν οι εργατοπατέρες -για να χρησιμοποιήσω τις δικές σας εκφράσεις, τις εκφράσεις του κόμματος της ΝΔ επίσης του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως- βεβαίως… » πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε «τον τελευταίο λόγο, όμως, τον έχουν οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι εργάτριες που ξέρουν καλά τι θα πει εκμετάλλευση, τη ζουν καθημερινά στο πετσί τους».

 
Βαρουφάκης: Ψηφιακός Γκοτζαμάνης ο υπουργός Εργασίας
«Είμαστε ψυχή τε και σώματι ταγμένοι στην μετωπική σύγκρουση με όσους από εσάς αποφασίσετε να ακολουθήσετε τον δικαστικό δρόμο κατά των απεργιών», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του εργασιακού για την συνδικαλιστική δράση. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σημείωσε ακόμη ότι το νομοσχέδιο είναι casus belli για το κόμμα του και χαρακτήρισε ψηφιακό Γκοτζαμάνη τον υπουργό Εργασίας.

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του οκταώρου και της κυριακάτικης αργίας
«Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του οκταώρου, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απαγόρευση των απεργιών», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προωθείται η κατάργηση του οκταώρου την εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, κατάργηση αργίας της Κυριακής, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων (και είναι άλλο πράγμα η χρήση της απεργίας και άλλο η κατάχρηση), ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που είναι επαίσχυντο και επιβράβευση της απεργοσπασίας υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα, πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε μία κοινωνία που χειμάζεται, που πένεται, που έχει δει 600.000 παιδιά να φεύγουν από την χώρα αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό”.

Πηγή: madata.gr