Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση της Ελλάδας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο κ. Καιρίδης τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση της

«Η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα και δε μπορεί να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση σε βάρος της διεθνούς νομιμότητας, και κάθε έννοιας δικαίου που φέρνει η ρωσική εισβολή, γιατί είχαμε νεκρούς αμάχους από βομβαρδισμούς, από βομβαρδισμούς στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, και μάλιστα Έλληνες, όσο και αν η προπαγάνδα του Κρεμλίνου προσπαθεί να καταστρέψει αυτή την πραγματικότητα. Επιθυμούμε την γεωστρατηγική χειραφέτηση της Ευρώπης, και σε αυτό το πλαίσιο, όπου η Ευρώπη ενώνεται και κινητοποιείται απέναντι στην πρόκληση του Ρώσου προέδρου, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απόντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε εξαρχής δυναμική θέση, γιατί αυτό που γίνεται εκεί μας αφορά άμεσα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καιρίδης.

«Από την άλλη πλευρά για τους Έλληνες έχει μία ταυτοτική διάσταση, τί Ελλάδα θέλουμε, σε τί Ευρώπη τη θέλουμε και πάντοτε θα υπάρχουν στη δημοκρατία μας. Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν πάντα με τη σωστή μεριά της ιστορίας, στα 200 χρόνια του ελεύθερου βίου της, πάντα υπηρέτησε τις αρχές της δικαιοσύνης, και της ελευθερίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρήξη και όχι διαταραχή των σχέσεων Ευρώπης και Ρωσίας. Και η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη, πρωτοστατεί σε αυτό, αλλά άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο το καθεστώς και οι επιλογές του», συμπλήρωσε.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ουκρανοί και Ρώσοι
«Για την ελληνική κυβέρνση δεν τίθεται ζήτημα για το από πού προέρχονται οι βομβαδισμοί και οι θάνατοι στη Μαριούπολη και ποιός τους προκάλεσε. Στην ελεύθερη δημοκρατική Ελλάδα δεν υπάρχουν παπαγαλάκια, παπαγαλάκια υπάρχουν αλλού και κατεξοχήν στη Μόσχα. Αυτή είναι η πραγματικότητα γι’ αυτά τα fake news που διαρκώς διακινούνται, αλλά και γι’ αυτή την αήθη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, εκτός κάθε διπλωματικού πρωτοκόλλου. Δεν είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό τον ελιγμό των διαπραγματεύσεων από πλευράς Πούτιν, γιατί δεν θα σταματήσει εάν δε θα το παρουσιάσει ως νίκη», δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

Πηγή: madata.gr