Αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα από εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη, στην οποία ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής δεν είναι στην εξέδρα γιατί δεν είχε προβλεφθεί πρόσβαση με ράμπα. 

Μετά το κύμα αρνητικών σχολίων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απολογήθηκε με ανάρτησή του κάνοντας λόγο για «λάθος».

 Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρισκόταν στην εξέδρα, ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνοντας πως δε θα επαναληφθεί το λάθος. Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά.

“Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

Πηγή: madata.gr