Διάθεση να υποβαθμίσει το θέμα Φουρθιώτη είχε σήμερα Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς το ως κουτσομπολιό.

«Το να μιλάει κάποιος με κάποιον δεν είναι ποινικό αδίκημα», είπε και πρόσθεσε ότι την εποχή που γίνονταν οι επικοινωνίες ο τηλεπαρουσιαστής δεν ήταν υπόδικος.

«Τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να μιλούν με όποιον θέλουν. Όταν μιλούσαν με τον κ. Φουρθιώτη δεν ήταν υπόδικος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα Φουρθιώτη και τις αναρτήσεις τους, οι οποίες αποκαλύπτουν επικοινωνία του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή με κυβερνητικά στελέχη.

«Θέλετε στα σοβαρά να καταστήσουμε στην Ελλάδα κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη; Πιστεύετε ότι σήμερα οι Έλληνες που ψάχνουν δουλειά, που θέλουν ν’ αντιμετωπίσουν την ακρίβεια τους ενδιαφέρει ο Μένιος Φουρθιώτης; Εγώ αρνούμαι να καταστήσω πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα τον Μένιο Φουρθιώτη», είπε στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην εκπομπή «καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Αντί να μιλάμε για την επένδυση της JP Morgan ασχολούμαστε τον Μένιο Φουρθιώτη. Μιλάμε σοβαρά; Το να μιλάει κάποιος με κάποιον δεν είναι ποινικό αδίκημα. Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιό και εγώ αρνούμαι να κάνω κουτσομπουλιό. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μίλησε 20 λεπτά για τον Μένιο Φουρθιώτη. Τεράστιο θέμα».

Καταλήγοντας δήλωσε: «Αν κάποιος έχει να καταγγείλει μια παράνομη πράξη, να διερευνηθεί. Όποιος διαρρέει μηνύματα που του έστειλε κάποιος άλλος πρέπει να μπαίνει 20 χρόνια φυλακή. Μην φτάσουμε ο ένας να εκβιάζει τον άλλον. Μην υπερασπίζεστε τη χυδαιότητα. Εγώ δεν κάνω κουτσομπολιό. Θέλετε να με ρωτήσετε για την ανεργία, την ακρίβεια, τις επενδύσεις, το ΑΕΠ; Για τον Φουρθιώτη να μιλήσετε μόνοι σας. Πόσο πιο χαμηλά θα μας φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Άδωνις Γεωργιάδης για το επεισόδιο με τον Πολάκη
Για το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον Παύλο Πολάκη είπε: «Όλα έγιναν ενώπιον δημοσιογράφων. Δεν έγινε κάτι κρυφό. Εγώ είμαι καθισμένος με πλάτη και μιλάω με τους βουλευτές της ΝΔ. Ξαφνικά μου χτυπάει κάποιος την πλάτη. Βλέπω τον Παύλο Πολάκη και μου λέει: Θα έρθω να μιλήσουμε την Τρίτη, να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι; Με συγχωρείτε τώρα; Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε αρχικά.

«Του λέω θα σου κάνω αγωγή για ένα εκατομμύριο. Και μου λέει: Όπως αρχειοθετήθηκες, έτσι εύκολα θα ερευνηθείς», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως δεν πήγαν να πιαστούν στα χέρια, αλλά ότι κάποιοι μπήκαν στη μέση για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει και λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι; Ειλικρινά το λέω. Μη γελάτε κύριε Παπαδάκη. Δεν είναι για γέλια να κάνεις τη Βουλή βόθρο, επειδή αυτό είναι το επίπεδο του κ. Πολάκη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: madata.gr