Η «θεοποίηση» του Χρήστου Στυλιανίδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να ερμηνευτεί πολιτικά ότι έγινε για δυο λόγους.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το χουνέρι που του είχε κάνει ο ναύαρχος Αποστολάκης τον οποίο είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εμπλέξει στα κυβερνητικά δίχτυα, προτείνοντάς τον για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Έτσι, αναγκαστικά κατέφυγε στη «λύση» Στυλιανίδη, τον οποίο στήριξε με νύχια και με δόντια παρότι γνώριζε καλά ότι από κάτω έβραζε και εξακολουθεί να βράζει το σύστημα Πολιτικής Προστασίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι προμήθειες χερσαίων και πτητικών μέσων δασοπυρόσβεσης που εποπτεύει προσωπικά ο πρωθυπουργός, όπως και με τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Η συνεργασία Μητσοτάκη – Στυλιανίδη στον συγκεκριμένο τομέα ευδοκιμεί και καρπίζει.

Χτες, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε : «Ο Χρήστος Στυλιανίδης έφερε νέο ήθος στην Πολιτική Προστασία, προτάσσοντας έργα αντί λόγια».

Πέρα από τα χαμόγελα, τα σχόλια και τις ειρωνείες που σκόρπισε σε όλους όσους γνωρίζουν τα περί Πολιτικής Προστασίας επί ημερών Στυλιανίδη (ανύπαρκτος 21 μήνες χωρίς να έχει προχωρήσει τίποτε απολύτως), προκύπτει ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης και ένα ερώτημα από την συγκεκριμένη πρωθυπουργική δήλωση: 
– Νέο ήθος σε σχέση με ποιο ήθος; Ο προηγούμενος υπουργός που διαδέχτηκε ο Κύπριος, ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς. Δηλαδή ο Στυλιανίδης αποδείχτηκε πιο ηθικός από τον Χαρδαλιά; 
– Έργα αντί λόγια σε σχέση με ποιον; Με τον Χαρδαλιά προφανώς!

Άρα ξεκάθαρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το άδειασμα του στον Χαρδαλιά!

«Ανήθικο» το στίγμα Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία και έπρεπε να αλλάξει…
Τα «μόνο λόγια» του Χαρδαλιά έπρεπε να αντικατασταθούν από τα «έργα» του Στυλιανίδη!
Σαφής ο πρωθυπουργός, κάνει τη δουλίτσα του, όπως πάντα, με τους δικούς του κατά καιρούς προστατευόμενους.

Το ερώτημα είναι τι κάνει ο Χαρδαλιάς (αν και δεν άξιζε τέτοια άδειασμα γιατί αν μη τι άλλο έχει προσφέρει), εάν είχε στοιχειώδη τσίπα και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Αλλά φαίνεται του αρέσει να κάνει τη… λάντζα. Γιατί για τη λάντζα και μόνο τον έχει το Μαξίμου απ’ ό,τι φαίνεται.

Δ. Β.

Πηγή: madata.gr