Την αναγκαιότητα λήψης απόφασης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου συναντώνται σήμερα και αύριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να για να συζητήσουν τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ε.Ε. και ένα σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του νέου κορωνοϊού, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μία τυχόν καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης θα προκαλούσε μεγάλη απογοήτευση στους ευρωπαϊκούς λαούς, ανησυχία στις αγορές και πιθανά χρηματοδοτικά κενά» εξήγησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real. Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η ανάγκη για λήψη αποφάσεων δεν επηρεάζει τόσο την Ελλάδα η οποία είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. «Η χώρα είναι με τα ταμειακά της διαθέσιμα στο φουλ. Οι εισπράξεις του κράτους τον μήνα Ιούνιο πήγαν καλύτερα του αναμενομένου και η οικονομία μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης λειτουργεί σε πολύ πιο ικανοποιητικό βαθμό. Όμως υπάρχουν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης που χτυπήθηκαν πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό και που τα μεγέθη της οικονομίας τους είναι πάρα πολύ μεγάλα και άρα εκεί δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα. Μία ενδεχόμενη σημερινή αποτυχία θα τους έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση» συνέχισε.

Κάνοντας τις αναλογίες με το ποδόσφαιρο, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε γιατί σε αυτή «μάχη» θέλουμε να κερδίσουν οι Γερμανοί. «Κάποτε λέγαμε, αστειευόμενοι για το Μουντιάλ, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ωραίο άθλημα που παίζουν 11 παίκτες και που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Μετά αυτό το ρητό το έλεγαν στα μνημονιακά χρόνια για τα ευρωπαϊκά θέματα. Σήμερα τυγχάνει να είμαστε σε μία Σύνοδο Κορυφής που θέλουμε να κερδίσουν οι Γερμανοί, υπό την έννοια ότι η Καγκελάριος Μέρκελ έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την πρόταση της Κομισιόν, που είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για την Ελλάδα και έχει θέσει ως σκοπό της για την επιτυχή κατάληξη της γερμανικής Προεδρίας αυτή η συμφωνία να επιτευχθεί σύντομα» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόταση των ευρωομολόγων εξηγώντας γιατί κατά τον ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε σωστά. «Σήμερα είναι η ώρα η Ευρώπη να πάει μπροστά. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε από την αρχή στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους υπόλοιπους 8 ηγέτες που συνυπέγραψαν στην αρχή την πρόταση για την έγκριση ευρωομολόγων και την ανάγκη η Ευρώπη να παρέμβει δυναμικά στην κρίση του Covid-19. Έχουμε διαμορφώσει διεθνείς συμμαχίες, υπάρχουν πλειοψηφίες. Πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει σήμερα» δήλωσε.

Πηγή: thestival.gr