Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε μέσω δήλωσής του στην ιστοσελίδα της ομάδας ότι πουλάει τους μπλε, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια απεμπλοκής του από την αγγλική αγορά στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αναλυτικά ο Ρώσος μεγιστάνας αναφέρει:

Πάντοτε έπαιρνα αποφάσεις με το συμφέρον του συλλόγου πάνω απ’ όλα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποφάσισα να πουλήσω την ομάδα, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτήν, τους οπαδούς, τους εργαζομένους, τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας.
Η πώληση δεν θα είναι άμεση αλλά θα ακολουθηθεί διαδικασία. Δεν θα ζητήσω επιστροφή των δανείων. Ποτέ δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά καθαρού πάθους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Έδωσα την οδηγία να δημιουργηθεί ένας φιλανθρωπικός οργανισμός όπου θα δοθούν ποσά από την πώληση. Ο οργανισμός θα βοηθήσει τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας.
Αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα, με πονά να φεύγω με αυτόν τον τρόπο. Αλλά πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βρεθώ μια τελευταία φορά στο “Stamford Bridge” για να σας αποχαιρετήσω προσωπικά. Ήταν προνόμιο ζωής να είμαι κομμάτι της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε».

Πηγή: sporfm

Πηγή: madata.gr