Ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

«Είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα στις χώρες μας θα παγιωθούν στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε περαιτέρω στη τωρινή θετική δυναμική των διμερών μας σχέσεων», ανέφερε στην επιστολή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια στιγμή και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έστειλε το δικό της ευχετήριο μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου μέσω Twitter.

«Συγχαίρουμε τον λαό και της κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Εθνική τους Εορτή», αναφέρεται στο tweet.

Οι ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτος από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο. Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τοσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία, όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού», αναφέρεται στην επιστολή Ερντογάν.

Πηγή: madata.gr